Stolt vinnare av Städbranschens Miljöföretag 2018

Oktober 2018

Årets Miljöföretag 2018

Vileda Professional

Article Product
På städmässan Clean & Facility-mässan i Kista delade Städbransch Sverige ut det ny instiftade priset "Årets Miljöföretag - och vi vann!

Vi är stolta producenter och just nu är vi extra stolta. För oss är det en riktigt fjäder i hatten att få bekräftat att vårt hårda arbete i att ständigt förbättra oss, våra produkter och våra processer har gett utdelning. Vårt starka engagemang för miljö och arbetsmiljö är viktigt både för oss och våra ägare. Som familjeägt företag är har vi mycket att leva upp till, eftersom våra ägare ställer mycket tuffare krav på oss än vad myndigheterna gör.

Vi investerar för framtiden!

I motiveringen till utmärkelsen går att läsa att vi har gjort en miljösatsning som organisationens övriga medlemsföretag kommer att få svårt att kopiera men att miljöbesparingen är så stor (Wettex är en tung process som kräver mycket resurser) att den inte går att bortse ifrån.

Läs mer om priser på Städbranschen Sverige och Cleannet

Vad har vi då gjort?

• Vårt interna projekt ”Zero Waste” med bl.a. investering i ny bomullshantering har lett till 30 % mindre spill och avfall - det minimerar våra fotavtryck
• Ett annat lyckat projekt är att vi under 2017 efter drygt ett år av finjustering och optimering har klarat av att uppnå en 100%-ig återvinning av natriumsulfat - det ser vi som en stor framgång. Saltet behövs eftersom det är det som skapar hålrummen i den färdiga duken och ger duken dess höga absorbtion.
• För att producera svampduk krävs mycket energi i form av ånga, kyla och elektrisk energi. Fokus i vårt effektiviseringsarbetet har legat på optimering av maskindrifter och värmeåtervinnande åtgärder. Med mer än 20 % lägre energiåtgång samt en övergång till grön el, så har koldioxidemissionerna minskat och är nära noll.

Läs mer här om hela vår nominering till "Städbranschens Miljöföretag 2018" (PDF)

Vi vet att vi bara kan ge dig de bästa råden och de bästa lösningarna genom att lyssna och lära.

Och därför gör vi just det, för att vi ska förstå exakt vad du behöver för att vara konkurrenskraftig på marknaden och kunna erbjuda det bästa städresultatet. Klicka här för att sända in dina synpunkter.

Dina synpunkter är viktiga